Баница за 11 лв., суджук за 30 лв. и сосове кетчуп

...
Баница за 11 лв., суджук за 30 лв. и сосове кетчуп
Коментари Харесай

Какво се случва със зимния туризъм?


Баница за 11 лева, суджук за 30 лева и сосове кетчуп и майонеза за 3 лева

Снимка с тези цени качи в обществените мрежи екскурзиант, който е посетил зимния ни ски курорт Боровец.

" Всяка зима стартира с такава информация. Темата е значима, тъй като хората, които работят в туризма, са изпилили цените до най-малко, защото конкурентната битка с други дестинации към нас прави по този начин, че за да бъдем продаваеми на европейските пазари, сме понижили цените до най-малко. Правим всевъзможни извършения във връзка с реклама, харчат се милиони. Но към този момент доведени туристите на място, сега, когато излязат от хотела, попадат в клопката на всичко в близост ", каза Румен Драганов от Института за разбори и оценки в туризма в студиото на в " България заран ".

По думите му обстановката е такава освен с питателните артикули, а и с такситата, с лекарите. " Тук идва главният въпрос - неналичието на организация. Внесохме 7 закона за смяна на законодателството, имам предвид Института за разбори и прогнози на осведомителната среда в туризма. Това е основаването на туристически камари, с цел да могат да се бранят ползите на гилдията ", разясни Драганов.

Ресторантьорът и предприемач Здравко Василев е един от потребителите, споделили въпросната фотография и изразили своето отвращение. В ефира на Bulgaria ON AIR той съобщи, че е обикновено да плащаме такива цени, в случай че сме задоволени от заобикалящото ни. " Натрупвайки отчаяние през годините от зимните ни курорти, нямах скрупули да споделя тази фотография. Тя е на мой другар, който пътува по целия свят. Думите му бяха: " подигравка на зимен курорт ", разяснява предприемачът. 

По думите му цена и качество нямат общо. Това се удостоверява и от персоналните му наблюдения.

" Посещавам курорта от доста години. Г-н Драганов тъкмо сподели - мародерстване на гърба на хората, които се опитват да вършат първокласен туризъм. Именно това би трябвало да бъде регламентирано освен в зимните ни курорти, само че на всички места ", акцентира Василев.

Според предприемача трябва да се поддържат локалните организации, би трябвало да има тясно съдействие с локалната власт, с цел да могат хората, които държат на работата си, да просперират. Здравко Василев е притежател на ресторант в Приморско.  " При нас битката е във допустимо най-ниската цена да вкараме най-високото качество ", разяснява той и акцентира, че летният сезон няма нищо общо със зимния.

" Направих бърза информация. Само за декември над 200 000 българи са пътували за туризъм в чужбина. Средно там се остава към седмица. Това са над милион нощувки единствено за декември. По последна информация двата комплекса - Боровец и Пампорово, имат към 600 000 нощувки за целия сезон ", стана ясно от думите му.

Според Драганов туризмът в България си върви, без значение от ставащото в планината, само че общият знаменател на зимните и летните курорти е, че има хора, които поставят обилни старания и такива, които мародерстват на техния тил. " Това е липса на ръководство. Като дестинация сме извънредно нерационални, за разлика от следеното в други европейски туристически курорти. Браншът контролира сектора ", разяснява още Драганов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР